Βάλε κι εσύ τη συνταγή στο Πλάνο σου!

Κάτι καινούριο έρχεται στην Cookpad!

Πάντα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εμπειρία όλων στην Cookpad, και να τους διευκολύνουμε, όχι μόνο να κρατάνε τις συνταγές τους αλλά και να δοκιμάζουν καινούριες γεύσεις, να πειραματίζονται με νέες συνταγές, φέρνοντας ποικιλία και ενδιαφέρον στην κουζίνα τους!

Έτσι από αυτή την εβδομάδα θα έχουμε κοντά μας το Πλάνο! Έναν τρόπο που μας διευκολύνει να κάνουμε το Πλάνο μαγειρέματος της επόμενης μέρας, αλλά και να έχουμε μαζεμένα σε ένα μέρος όλα όσα έχουμε ήδη μαγειρέψει και όσα θα θέλαμε να μαγειρέψουμε στο μέλλον (για αρχή θα το έχουμε στην εφαρμογή του Android και σύντομα και στην εφαρμογή του iOS και το web.)

Πώς θα το χρησιμοποιήσω:

Το Πλάνο είναι εδώ για να μας βοηθήσει στο καθημερινό μαγείρεμα.

Τι θα μαγειρέψουμε αύριο; Αποφασίζουμε πως θα μας άρεσε να φτιάξουμε μακαρόνια με κιμά, με μια ωραία σαλάτα και ίσως ένα κέικ για τον καφέ μας.

Βήμα 1

Βρίσκουμε τις 3 συνταγές που θέλουμε. Σε κάθε μια από τις συνταγές που βλέπουμε, υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης ένας χώρος, ο οποίος μας προτρέπει να βάλουμε τη συνταγή στο Πλάνο μας. Διαλέγουμε ποια θέλουμε και την προσθέτουμε εκεί. Οι 3 αυτές συνταγές θα υπάρχουν πλέον εκεί, εύκολα προσβάσιμες πάντα. Μάλιστα είναι προσβάσιμες ακόμα και χωρίς σύνδεση! Αν λοιπόν δεν πιάνει καλά το ίντερνετ στην κουζίνα σας, κανένα πρόβλημα!

Βήμα 2

Μαγειρεύουμε τις συνταγές. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σημειώσουμε τις συνταγές αυτές ως «μαγειρεμένες»! Φυσικά αν αφήσουμε σχόλιο και φωτογραφία, ακόμα καλύτερα και για εμάς και για τον συγγραφέα της συνταγής!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, οι συνταγές αυτές θα προστεθούν σε μια λίστα που ονομάζεται «Μαγειρεμένα«. Εκεί είναι μαζεμένες ΟΛΕΣ οι συνταγές που έχουμε μαγειρέψει. Και αυτές που προσθέσαμε εμείς, αλλά και αυτές που μαγειρέψαμε. Έτσι έχουμε ένα υπέροχο ιστορικό μαγειρέματος, όλες τις πραγματικά δοκιμασμένες συνταγές, στις οποίες μπορούμε να ανατρέξουμε ανά πάσα στιγμή.

Τι αλλάζει;

Δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα από αυτά που ήδη ξέραμε. Η μεγάλη αλλαγή είναι στα «Αγαπημένα» μας. Αυτά αλλάζουν όνομα στην ουσία, και γίνονται πλέον «Προς δοκιμή». Στο μενού κάτω δε θα βλέπουμε πια το σηματάκι των Αγαπημένων, αλλά το σηματάκι της αναζήτησης. Στη σελίδα αυτή θα μπορούμε να αναζητήσουμε γενικά συνταγές, να δούμε τις συνταγές στο Πλάνο μας, τα Μαγειρεμένα, αλλά και τα Προς δοκιμή.

Έτσι έχουμε 3 λίστες. Μια με τις συνταγές που θέλουμε να μαγειρέψουμε άμεσα (το Πλάνο), μια με τις συνταγές που έχουμε ήδη μαγειρέψει (τα Μαγειρεμένα) και μια με τις συνταγές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και θέλουμε να τις δοκιμάσουμε κάποια στιγμή (τα Προς δοκιμή, αυτά δηλαδή που έχουμε σημειώσει ως Αγαπημένα).

Εύκολα, οργανωμένα και τακτικά!

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 3 συνταγές στο Πλάνο μας.
  • Όταν μια συνταγή σημειωθεί ως μαγειρεμένη, φεύγει από το Πλάνο και ελευθερώνεται μια θέση.
  • Μπορούμε να αφαιρέσουμε συνταγές από το Πλάνο μας οποιαδήποτε στιγμή.
  • Μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση μέσα στις λίστες των μαγειρεμένων και προς δοκιμή συνταγών, όταν πάμε στο «Δες όλα».
  • Μια συνταγή μπορεί να μπει πολλές φορές στο Πλάνο (σε διαφορετικές στιγμές) και να σημειωθεί ως μαγειρεμένη. Έτσι ξέρουμε πως μια συνταγή την έχουμε μαγειρέψει πολλές φορές και άρα μας άρεσε πολύ!
  • Αν βάλουμε μια συνταγή από τα «Προς δοκιμή» στο Πλάνο και τη σημειώσουμε ως μαγειρεμένη μετά, θα μετακινηθεί και θα πάει στα «Μαγειρεμένα» (με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξεδιαλέξουμε και να οργανώσουμε χειροκίνητα τις συνταγές που έχουμε ήδη μαγειρέψει μέχρι τώρα).

Θα περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια στο info-greece@cookpad.com, τι σας βόλεψε, τι σας δυσκόλεψε, με γνώμονα πάντα να κάνουμε την Cookpad το δεξί σας χέρι στην κουζίνα!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: