Βάλε κι εσύ τη συνταγή στο Πλάνο σου!

Πάντα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εμπειρία όλων στην Cookpad, και να τους διευκολύνουμε, όχι μόνο να κρατάνε τις συνταγές τους αλλά και να δοκιμάζουν καινούριες γεύσεις, να πειραματίζονται με νέες συνταγές, φέρνοντας ποικιλία και ενδιαφέρον στην κουζίνα τους!

Έτσι έχουμε πλέον έναν εύκολο τρόπο να φτιάξουμε το Πλάνο μας! Έναν τρόπο που μας διευκολύνει να κάνουμε το Πλάνο μαγειρέματος της επόμενης μέρας, αλλά και να έχουμε μαζεμένα σε ένα μέρος όλα όσα έχουμε ήδη μαγειρέψει και όσα θα θέλαμε να μαγειρέψουμε στο μέλλον.

Πώς θα το χρησιμοποιήσω:

Το Πλάνο είναι εδώ για να μας βοηθήσει στο καθημερινό μαγείρεμα.

Τι θα μαγειρέψουμε αύριο; Αποφασίζουμε πως θα μας άρεσε να φτιάξουμε μακαρόνια με κιμά, με μια ωραία σαλάτα και ίσως ένα κέικ για τον καφέ μας.

Βήμα 1

Βρίσκουμε τις 3 συνταγές που θέλουμε. Σε όποιο σημείο της εφαρμογής και αν βρισκόμαστε, υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης ένας χώρος, ο οποίος μας προτρέπει να βάλουμε τη συνταγή στο Πλάνο μας. Διαλέγουμε ποια συνταγή θέλουμε και την προσθέτουμε εκεί. Οι 3 αυτές συνταγές θα υπάρχουν πλέον εκεί, εύκολα προσβάσιμες πάντα. Μάλιστα είναι προσβάσιμες ακόμα και χωρίς σύνδεση! Αν λοιπόν δεν πιάνει καλά το ίντερνετ στην κουζίνα σας, κανένα πρόβλημα!

Βήμα 2

Μαγειρεύουμε τις συνταγές. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σημειώσουμε την κάθε μία συνταγή από αυτές ως “μαγειρεμένη”, πατώντας το κουμπί “Το μαγείρεψα”! Φυσικά αν αφήσουμε σχόλιο και φωτογραφία, ακόμα καλύτερα και για εμάς και για τον συγγραφέα της συνταγής!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, οι συνταγές αυτές θα προστεθούν σε μια λίστα που ονομάζεται “Μαγειρεμένα“, μέσα στο “Οι συνταγές μου”. Εκεί είναι μαζεμένες ΟΛΕΣ οι συνταγές που έχουμε μαγειρέψει. Και αυτές που προσθέσαμε εμείς, αλλά και αυτές που μαγειρέψαμε. Έτσι έχουμε ένα υπέροχο ιστορικό μαγειρέματος, όλες τις πραγματικά δοκιμασμένες συνταγές, στις οποίες μπορούμε να ανατρέξουμε ανά πάσα στιγμή.

Οι συνταγές μου

Έτσι έχουμε 3 λίστες μέσα στις συνταγές μας. Τα Πρόχειρα, όπου είναι όλες οι συνταγές μας που δεν έχουμε ακόμα δημοσιεύσει, τα Μαγειρεμένα, δηλαδή όλες οι συνταγές που έχουμε ήδη μαγειρέψει (δικές μας ή άλλων) και τα Προς δοκιμή, οι συνταγές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και θέλουμε να τις δοκιμάσουμε κάποια στιγμή.

Εύκολα, οργανωμένα και τακτικά!

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες και βίντεο:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 3 συνταγές στο Πλάνο μας.
  • Όταν μια συνταγή σημειωθεί ως μαγειρεμένη, φεύγει από το Πλάνο και ελευθερώνεται μια θέση.
  • Μπορούμε να αφαιρέσουμε συνταγές από το Πλάνο μας οποιαδήποτε στιγμή, πατώντας το Χ πάνω δεξιά από την εικόνα του πλάνου και επιλέγοντας “Αφαίρεση”.
  • Μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση μέσα στις λίστες των μαγειρεμένων και προς δοκιμή συνταγών, όταν πάμε στο “Δες όλα”.
  • Μια συνταγή μπορεί να μπει πολλές φορές στο Πλάνο (σε διαφορετικές στιγμές) και να σημειωθεί ως μαγειρεμένη. Έτσι ξέρουμε πως μια συνταγή την έχουμε μαγειρέψει πολλές φορές και άρα μας άρεσε πολύ!
  • Αν βάλουμε μια συνταγή από τα “Προς δοκιμή” στο Πλάνο και τη σημειώσουμε ως μαγειρεμένη μετά, θα μετακινηθεί και θα πάει στα “Μαγειρεμένα” (με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξεδιαλέξουμε και να οργανώσουμε χειροκίνητα τις συνταγές που έχουμε ήδη μαγειρέψει μέχρι τώρα).

Αν μπαίνεις από web δες ΕΔΩ πώς θα το χρησιμοποιήσεις!

Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια στο info-greece@cookpad.com, τι σας βόλεψε, τι σας δυσκόλεψε, με γνώμονα πάντα να κάνουμε την Cookpad το δεξί σας χέρι στην κουζίνα!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Up ↑

Αρέσει σε %d bloggers: